ضرب آهنگ فتنه اقتصادی آغاز شده است


گفتمان آشوب و جریان فتنه وقتی با اسم رمز تقلب و در کف خیابان ها نتوانست به خواسته های نامشروع خود دست یابد، با یک تغییر گفتمان، اولویت خود را بحث معیشت مردم قرارداده و سعی دارد از مطالبات اقتصادی و معیشتی مردم سوء استفاده کرده و روی این خواسته ها مانور دهد. موضوعی که فرمانده نیروی انتظامی، چندی پیش از آن به عنوان طرح «فتنه اقتصادی» نام برد و تاکید کرد: «ضرب آهنگ فتنه اقتصادی آغاز شده است».

این تغییر رویکرد و انتخاب این برهه زمانی برای آغاز فتنه اقتصادی، از جمله مسائل مهمی است که باید به دقت مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد. به نظر می رسد فتنه گران، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را بستری مناسب برای اجرای پروژه خود دیده اند و می خواهند به نوعی با سوء استفاده از واکنش های احتمالی مردمی به اجرای این طرح، براین موج سوار شده و اهداف اصلی خود را دنبال کنند. درهمین ارتباط و برای بررسی ابعاد فتنه اقتصادی، هفته نامه پنجره درشماره 65 خود به سراغ «مجتبی شاکری» عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و کارشناس مسائل سیاسی رفته و نظر وی را دراین باره جویا شده است. باهم متن این گفتگو را در زیر می خوانیم.
¤¤¤
¤ اساسا علت تغییر رویکرد گفتمان آشوب و جریان فتنه و گرایش به سمت مسائل اقتصادی را درچه می دانید؟
- تصور من این است که مجموعه مباحث و رفتارهایی که با عنوان فتنه شکل گرفت عقبه دوری دارد و به مباحث نظری که در حلقه کیان شکل گرفته بود، باز می گردد. بعدها این جریان سازماندهی یافت و به مطالبات اجتماعی کشیده شد و درهمین سیر، عبور از قانون اساسی، رهبری و گفتمان انقلاب اسلامی وحتی عبور از مقدسات درآن رقم خورد. با پایان انتخابات سال 1388، این فتنه به انتها نمی رسد. به دلیل نوع برخوردهایی که این مجموعه، یعنی طیف فتنه- اعم از تصمیم سازان تا کسانی که عملیات های خیابانی را رقم می زدند- مشاهده کردند و وقتی با مخالفت های مردمی روبه رو شدند، امکان ادامه راه حتی با پشتیبانی های دستگاه های اطلاعاتی بیرونی و برخی سفارتخانه های داخلی برای آن ها میسر نشد، ولی این سخن به معنای پایان فتنه نیست؛ چرا که دراین مجموعه، نخبگان دل به بیرون مرزها داده ای هستند که از گفتمان انقلاب عبور کرده و هنوز به دنبال تحقق خواسته خود هستند و همان زمان هم در جلسات پنهان خود وقتی متوجه شدند نمی توانند از طریق مسائل انتخاباتی به مقصود خود برسند و دریافتند که برای بحث تقلب، نه استناد قانونی دارند و نه مصداق بیرونی، تصمیم گرفتند که همین پروژه را در جایی دیگر دنبال کنند، لذا برخی از آن ها اعلام کردند که اگر در انتخابات نتوانستیم به مقصود خود برسیم، تلاش می کنیم درمجلس به هدف خود دست یابیم؛ یعنی تلاش می کردند که ناکارآمدی دولت را در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به گونه ای رقم بزنند و القا کنند که مجلس از جایگاه قانونی نظارتی خود وارد صحنه شود و مطالبه ناکارآمدی را مطرح کند.
ما باید با این نگاه، مجموعه فتنه را ببینیم که آن ها همچنان، همان مقدار رمق باقیمانده خود را درعرصه های مختلف هزینه می کنند و به نوعی در درون خود با وجود اختلافاتی که دارند، به دنبال ایجاد انسجام هستند. اخیرا راهبرد سکوت و عدم پاسخگویی به پرسش های مردمی درمورد خود را دنبال می کنند و از طرفی دیگر به دنبال ایجاد سؤال و شبهه نسبت به قوای سه گانه هستند تا از این طریق به نوعی یک قطب بندی را به وجود آورند که دریک طرف خودشان به عنوان اپوزیسیون، مدعی پی گیری مطالبات مردمی باشند و مجموعه نظام نیز در نقطه مقابل قرار گیرد و این شیوه ای است که مکرر در دوره های مختلف دنبال کرده اند.
لذا این که فتنه انتخابات دراین دوره به نوع فتنه اقتصادی تبدیل شود، امری قابل پیش بینی است. در بیرون که دولتمردان آمریکا با استفاده از گراهایی که از داخل می گرفتند، بحث تحریم و تهدید را به اجرا گذاشتند و در داخل هم برای این که با استفاده از تهدید و تحریم ایجاد بحران کنند، از سرمایه های خود بهره می گیرند و به نوعی رفتار می کنند که تنش های اجتماعی به یک بحران و یک تهدید عمومی تبدیل شود.
¤نکته مهم بعدی این برهه زمانی است که از سوی جریان فتنه، جهت شروع بحران اقتصادی انتخاب شده؛ همزمانی با آغاز طرح تحول اقتصادی و هدفمند کردن یارانه ها. به نظر شما فتنه گران چه ظرفیت هایی را دراین طرح مشاهده کرده اند که برنامه جدید خود را کلید زده اند؟
هدفمند کردن یارانه ها به اقرار همه دلسوختگانی که در اقتصاد دستی دارند و همه کارشناسانی که مسائل اقتصادی را درک می کنند، یک جراحی و کار بزرگ است که نظام حتما باید به آن بپردازد. و دولت های سازندگی و دوم خرداد هم باید پاسخگویی کوتاهی خود دراین ارتباط باشند.
شجاعت مجالس هفتم وهشتم و عزم راسخ رئیس جمهوری و مجموعه دولت برای اجرای این جراحی بزرگ، قابل تقدیر است، لذا همه باید خود را در مقابل اجرای این طرح، مسئول بدانند و تبعات اجرای آن را برای مردم مطرح کنند و از سوی نمایندگان مجلس، مسئولان دستگاه های اجرایی و رسانه ملی نسبت به این طرح فرهنگ سازی لازم انجام گیرد. درسخنرانی ها و مناظره ها باید دقت شود، به آنچه هدف از اجرای طرح است، برسیم نه نقطه مقابل آن.
با وجود اجماعی که نسبت به اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها وجود دارد، ولی مجموعه کینه ورز فتنه، درستی و غلطی اجرای طرح و نقاط مثبت و ضعف آن را مدنظر ندارند، بلکه همین که ظرفیتی دراین طرح برای ایجاد ترس درمردم و اعلام خطر درجامعه مشاهده کرده اند. به دنبال سوء استفاده از آن درجهت رسیدن به اهداف خود هستند.
تصور می کنم اگر مجموعه نخبگان ما که به گفتمان انقلاب اسلامی نظر داشته و به سند چشم انداز و مصالح نظام توجه دارند، با هم همکاری کنند، می توان این طرح را به شکلی پیش برد که تبعات منفی کمتری داشته باشد و این بیماری اقتصادی، با عزم و دولت و مجلس درمان شود.
¤ ارزیابی شما از هماهنگی تصمیم سازان و عوامل فتنه اقتصادی، با هجمه رسانه های خارجی چیست؟
- این یک پروژه است؛ یعنی از سال های دور، این مجموعه به بیرون وصل بوده است و این امری پنهان نیست و خودشان نیز از آن تبری نمی جویند و حتی اقرارهایی که داشته اند ارتباط های خیلی عمیق تر را نشان می دهد، لذا لازم است با توجه به این که زمان برخی از دادگاه ها گذشته، این اقرارها از سوی رسانه ملی پخش شود تا مردم بیشتر متوجه ابعاد این ارتباطات شوند.
از طرفی دیگر دستگاه های حکومتی آمریکا نیز از اعلام این ارتباط ابایی ندارند؛ 17 میلیارد و 700میلیونی که به گفته وزیر اطلاعات، از سوی آمریکایی ها در قضیه انتخابات ایران هزینه شده، مطلب پنهانی نیست و کسانی که سرمایه گذار آن بوده اند. مراحل و چگونگی این هزینه و بهره برداری از آن را مشخص کرده بودند و سازماندهی اقدامات بعدی از قبیل رفتاری را که می خواهند با قانون اساسی و نسبت به فلسطین، لبنان و غزه داشته باشند، انجام داده بودند.
در واقع آن ها تلاش می کردند که آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی را تا قد و قواره ای که خودشان می پسندند، تراش بدهند و این پروژه بسته شده است و آن چه اعلام می شود، تنها بخش کوچکی از حمایت های بیرونی است و ارتباط جریان فتنه با خارج از کشور خیلی عمیق تر از آن چیزی است که رسانه های خارجی اعلام می کنند. باید یادآور شد، همین تهدیدها و تحریم ها در واقع گراهایی است که به صورت دائم و شفاف از داخل داده می شود. باتوجه به فن آوری های جدیدی که برای انتقال اطلاعات و کارهای جاسوسی وجود دارد، باید ذهن مردم از روابط جاسوسی دوره های گذشته به این سمت برود که شیوه های ارتباط بسیار سهل شده است.
در مجموع از نتایج گفت وگوها و تهدیدهایی که صورت می گیرد، می توان فهمید که چقدر این روابط تنگاتنگ بوده است.
¤ باتوجه به اهمیت طرح هدفمندی یارانه ها، ضرورت اطلاع رسانی دقیق به مردم و هماهنگی مجلس و دولت تا چه میزان حس می شود؟
- از مطالبی که مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس و دولت، همواره مطرح می کنند، به وضوح می توان دریافت که اگر این ارتباط، هماهنگی و مباحث کارشناسی مشترک دنبال نشود، شکاف از همین جاها عمیق می شود و به فرموده قرآن، منافقین در این شکاف ها لانه می کنند و این شکاف ها را عمیق تر می کنند. نقطه مقابل راهبرد سکوت جریان فتنه، بهره برداری از اختلاف میان اصول گرایان است.
هر مطلب و سخنی که از سوی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شود و این شکاف را عمیق تر کند، به ضرر پیشرفت نظام است و گفتمان «پیشرفت و عدالت» به عنوان مؤلفه های دهه چهارم انقلاب اسلامی را دچار چالش می کند.
مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس مثالی را به کار بردند و فرمودند: «در مشهد ما در ماه محرم کسانی علامت را حمل می کنند و مردم به نوعی نسبت به آن ها عاطفه خرج می کنند و اکنون دولت در نقش همان علامت کش است و بار روی دوش دولت است و همه در بیان مطالب و اظهارنظرهای خود در نظر داشته باشند که این باری را که این دولت تحمل می کند، دولت های قبلی حاضر به تحمل آن نشدند.»
دولت ها معمولا از این که دچار چالش هایی از قبیل جراحی های بزرگ اقتصادی شوند، پرهیز می کنند و به آن تن نمی دهند، لذا همین مقدار که دولت عزم اجرای این طرح بزرگ را دارد، باید حمایت شود، البته اشکالات و معایب باید با مباحث علمی و کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد.
دولت هم باید اطلاع رسانی دقیقی داشته باشد؛ چرا که مردم ما با بحث های اقناعی، سنگین ترین سختی ها را تحمل می کنند و اگر متوجه نقش مؤثر هدفمندی یارانه ها در پیشرفت کشور، اجرای عدالت و دفع تحریم ها شوند، خودشان در اجرای آن مشارکت می کنند.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد