روزنامه دست راستی دیلی تلگراف در گزارشی به قلم استفن پولارد که مسائل مربوط به ایران را پیگیری میکند، به نکاتی در مورد روابط رژیم صهیونیستی و انگلیس پرداخت و تأکید کرد که در جریان سفر هفته گذشته ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس به تلآویو، برای اسرائیلیها محرز شده که او بازیگر مهمی است و میتواند انتظارات صهیونیستها در زمینه ایران را مرتفع کند.
به گزارش رجانیوز، دیلی تلگراف که در میان روزنامههای انگلیسی به انتشار مواضع ضد ایرانی شهرت دارد، نوشت: اسرائیلی ها یک دلواپسی دارند که همان ایران است. مقامات اسرائیلی در ملاقات با وزرای انگلیسی تشریفات خاصی دارند. ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس با ورود به تلآویو در روز سه شنبه گذشته، تجربه رابین کوک وزیر خارجه سابق انگلیس در سفر سال 1998 وی به اسرائیل را به یاد آورد. کوک ظرف چند ساعت اول ورودش با یک مقام فلسطینی در شهرک هارهوما در قدس شرقی ملاقات کرد. آن دیدار چنان خشم بنیامین نتانیاهو را که در آن زمان هم نخست وزیربود، برانگیخت که مراسم شام مهمشان را لغو کرد. کوک طی بقیه دوره نخست وزیریاش با بی اعتنایی اسرائیلی ها مواجه بود.
وزیرخارجه انگلیس از سوی بسیاری یک عربگرا قلمداد می شود، به همین علت، قبل ازسفر این هفته وی به اسرائیل، صحبت های زیادی در مورد استقبال سرد از وی می شد. گویی در تایید این امر، روز دوشنبه دان مریدور معاون نخست وزیر اسرائیل مجبورشد سفرش را به انگلیس به منظورسخنرانی در مرکز بزرگ یهودیان در لندن لغو کند، چون مقامات حقوقی اسرائیل به اوگفتند امکان چنین سفری نیست.
به گفته آنها، ترکها سعی دارند وی را به علت نقش داشتن در حمله به کشتی ماوی مرمره به دادگاه بکشانند و چون آن، یک سفر رسمی کاری نبود، این نگرانی وجود داشت که مریدور از مصونیت دیپلماتیک برخوردار نباشد و دستگیر شود.
دولت انگلیس هنوز قانون اختیارات قضایی مطلق را تغییرنداده است، همین که هیگ وارد اسرائیل شد، سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد دولت گفتوگوهای راهبردی سالانه با انگلیس را تا زمانی که آن قانون تغییر نکند، به تعویق می اندازد.
ظاهراهمه چیز برای یک سفر فاجعه بار مهیا بود اما تلاش های موثری که پیشتر از سوی متیو گلد سفیر جدید انگلیس در اسرائیل انجام شده بود و توانایی های شخص وزیر خارجه انگلیس موجب شد اسرائیلی ها به این نتیجه برسند که هیگ بازیگر مهمی است. بنابراین با تشریفات کامل با وی رفتارشد و او ملاقات هایی با نتانیاهو نخست وزیر، شیمون پرزرئیس جمهور، ایهود باراک وزیر جنگ و تزیپی لیونی رهبرجناح مخالف داشت.
اسرائیلی ها، یک دلواپسی دارند که همان ایران است. بقیه جهان بر موضوع مذاکرات با فلسطینیان متمرکز است اما برای اسرائیلی ها، همه مسائل دیگر جز ایران، ناچیزبه نظرمی رسد و انگلیس دولتی قلمداد می شود که جانب اسرائیل را دارد و نقش کم نظیری برای شفاف سازی در درون اتحادیه اروپا دارد. هیگ ممکن است یک دوست طبیعی برای اسرائیل نباشد، اما اگر دشمن ایران باشد، همین کفایت خواهد کرد.