در دومین کنگره کانون دانشگاهیان در مشهد مورد بررسی قرار گرفت
راهبردهای اصولگرایان در برابر فتنه و جنگ نرم
بسیاری از تولیدات کشور در حوزه جنگ نرم از نگاه مصداقی بوده است درحالی که مباحث مفهومی اهمیت بیشتری دارد.
دومین کنگرهکانون دانشگاهیان ایران اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دستیار ارشد و معاون توسعه و منابع انسانی رئیس جمهور، امام جمعه مشهد و دبیران حزب موتلفه اسلامی و جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی درمشهد برگزار شد.
دراین همایش سهروزه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در بحث دانشگاهها مسئله پاکسازی و شناخت نیروهای متعهد انجام شود، تصریح کرد: امیدواریم همانگونه که در جنگ سخت تلاش میکردیم در جنگ نرم نیز که فرماندهان آن نخبگان، اساتید و متفکران هستند، بتوانیم رضای الهی را کسب کنیم. سیدمحمد حسینی با اشاره به سال همت مضاعف و کار مضاعف و سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل متحد، گفت: همانطور که امروز نگاه و توجه دنیا به صحبتهای ایشان است، باید دارای نگاهی جهانی نسبت به مسائل باشیم، تا علاوه بر تامین نیاز داخلی در عرصه جهانی نیز مؤثرتر عمل کنیم. دبیر کل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با بیان اینکه این وظیفه ما است که گامهای خود را محکمتر و با اعتماد به نفس بیشتری برداریم و جامعه دانشگاهی نیز باید همواره یک قدم از آنها جلوتر باشد، ادامه داد: در گذشته تنها زمانی که ایران را متهم به نقض حقوق بشر میکردند، حالت تدافعی به خود میگرفتیم، اما امروز ایران اسلامی به جای پدافند بودن باید در موضع تهاجم و آفند بودن قرار گیرد و انتظار دنیا نیز همین است و جامعه دانشگاهی نیز بایستی همواره حرفهایی معقول و قابل قبولتر برای اندیشمندان و نخبگان دنیا داشته باشد.
همچنین در این کنگره دستیار ارشد رئیسجمهور گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در مقابل اندیشهمادیگرایی به عنوان سخنگوی یک فکر نو و اندیشه متعالی و کشوری مطرح است که مورد امید و توجه اکثر ملتهاست. مجتبی ثمره هاشمی که در کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با موضوع «سیاست خارجی دوره احمدینژاد» سخنرانی میکرد، با بیان این مطلب افزود: نباید اینگونه فکر کنیم که آنچه جمهوری اسلامی ایران روی آن وقت میگذارد، اندیشهای محصور به داخل ایران است، بلکه حتی برخی اقشار درون جامعه امریکا نیز بدینگونه فکر میکنند. وی تأکید کرد: آنچه منشأ قدرت است، نیروی نظامی و اقتصادی نیست، بلکه اقتدار و اراده متکی بر ایمان است و جمهوری اسلامی ایران نه به لحاظ صنعتی و نه از نظر رسانهای و اقتصادی دارای جایگاهی بالا نیست، بلکه دارای منطق و ارادهای قوی برای طرح حقایق در عالم است که همه این مسئله را دوست دارند. وی گفت: برای کسانی که خود را رئیس دنیا میدانند، انسانیت هیچ مفهومی ندارد و آنها تنها بر اساس مادیگرایی میاندیشند و جالب است که حتی خود آنها هم با اینکه چنین مسائلی را ایجاد میکنند، مسئولیت آنها را هم نمیپذیرند و در واقع رهبری بدون پذیرش مسئولیت دارند.
دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی طی سخنانی گفت: اصولگرایی متعلق به همه وفاداران نظام است که بایستی مرزهای آن را به صورت دقیق و شفاف بشناسیم. فدایی در تحلیل وضعیت کنونی کشور با تأکید بر اینکه جریان فتنه سبز نیز مسئله بسیار اساسی است که نباید از آن غفلت کرد، ابرازداشت: امروز فتنه سبز با جمعآوری اسناد و مدارک غلط و جعلی برای جمهوری اسلامی در حال تاریخ نگاری به روایت خود هستند، اما متأسفانه هنوز ریشهها به خوبی واکاوی نشدهاند و نتوانستهایم اهداف و برنامههای آن را به خوبی تبیین کنیم که لازم است از سوی اندیشمندان و نخبگان روی این مسئله کار شود. نماینده مردم تهران در مجلس افزود: جریان دیگری که علائم شکلگیری آن در حال نمود میباشد، جریان فاسد قدرت طلبی است که از درون دولت، نظام و حزبالله با نام اصولگرایی در حال شکلگیری است. جریانی که مشرب خود را معاویه صفتی قرار داده است و به هر مسئلهای با پول ورود پیدا میکند و با هزینههای هنگفت و استفاده از قدرت، در حال به انحراف کشاندن مسیر است. وی ادامه داد: تبدیل گفتمان اسلامیت به گفتمان ایرانیت، چه به صورت تاکتیکی و چه به صورت واقعی، مسئلهای کاملا غلط است که نباید بهسادگی از کنار آن گذشت. وی گفت: عدهای فاسد و قدرتطلب در حال شکل دادن به این مسئله خطرناک هستند که عصر اسلامیت و دینداری به پایان رسیده است، همچنین جلوه دادن اصولگرایان به عنوان افرادی چاپلوس و به حاشیه راندن منتقدین واقعی و خیرخواه با انواع مارکها و تلاش برای سامان دادن اختلافات میان اصولگرایان و پررنگ جلوه دادن آن از دیگر اقدامات این عده میباشد. وی همچنین ادامه داد: متأسفانه گاهی برخی شاخصهای اصولگرایی چون عدالت، استکبار ستیزی، عقلانیت، شایستهسالاری و رفتار فرهنگی و معنوی به صورت جدی در صحنه اجرایی به حاشیه رانده میشوند که این مسئله آسیبهایی را به اصل گفتمان وارد میکند. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: هم اکنون نیز شاهد هستیم که با برنامهریزیها و طراحیهای خاصی در درون مجلس اتفاقاتی در حال شکلگیری است که سبب میشود روند اجرایی کشور با مشکلات جدی مواجه شود. وی با بیان اینکه نباید از دشمنان اصلی نظام غافل شد، تأکید کرد: همچنین خط قرمز اصولگرایی، فتنه سبز است و نباید اجازه داد جریان فاسد قدرت طلب در حیطه اصولگرایی جا باز کند و از یک حاشیه امن برخوردار شود.
در
ادامه این همایش امیر محبیان رئیس مرکز مطالعات استراتژیک آریا به تشریح
ابعاد مختلف جنگ نرم پرداخت و اظهار داشت: بسیاری از تولیدات کشور در حوزه
جنگ نرم از نگاه مصداقی بوده است درحالی که مباحث مفهومی در این زمینه
اهمیت بیشتری دارد. وی با بیان اینکه جنگ نرم دو جنبه منفی و مثبت دارد،
افزود: به طور طبیعی افراد همیشه در حال چالش و تعامل با یکدیگر هستند که
در این ارتباطات عبارات منفی مثل فریب و خودفریبی مطرح میشود که طی آن هر
فردی میخواهد عقیده خود را به مخاطبی که به آن تمایل ندارد القا کند و در
همین زمینه از ترفند فریب استفاده میشود.
محبیان در بخش دیگری از
سخنان خود اظهار داشت: بنده قبل از 14 بهمن پیش از انتخابات با موسوی
دیداری داشتم که در آن دیدار سه سؤال از وی پرسیدم و موسوی نیز به سؤالات
پاسخ داد. وی با بیان اینکه سؤال اول در خصوص اعتقاد موسوی به دولت محوری
در کشور اختصاص داشت، یادآور شد: موسوی در آن زمان گفت که من هم قبول دارم
که اکنون دولتمحوری معنایی ندارد و حتی بسیاری از شعارهای احمدینژاد را
قبول دارم اما او نمیتواند شعارها را که شعارهای امام است اجرایی کند. این
کارشناس مسائل سیاسی دومین سؤال خود را به نوعی تعامل با حزب مشارکت و
سازمان مجاهدین مرتبط دانست و تصریح کرد: موسوی در آن زمان به بنده گفت که
این احزاب را قبول ندارم و معتقدم که خاتمی هم در برقراری ارتباط با آنها
اشتباه کرده است. محبیان در ادامه به سومین سؤال خود از موسوی اشاره کرد و
یادآور شد: از موسوی در خصوص اختلاف نظرهایش با مقام معظم رهبری در زمان
نخستوزیری سؤالاتی پرسیدم که وی در پاسخ گفت که با مقام معظم رهبری نسبت
فامیلی دارد و اختلافات آن زمان نیز مربوط به مباحث حقوقی بود. این کارشناس
مسائل سیاسی در همین زمینه افزود: موسوی گفت که «در آن زمان مقام معظم
رهبری، رئیس جمهور کشور بود اما اختیاری نداشت و من که نخست وزیر بودم حاضر
نشدم از اختیارات خود بگذرم اما اکنون اصلاً نخست وزیر در کشور وجود ندارد
و من هم به آقای امامی کاشانی گفتهام که کسی که بخواهد در این مملکت رئیس
جمهور شود و جایگاه رهبری را نفهمیده باشد خیلی باید کند ذهن باشد.»
محبیان همچنین با بیان اینکه نقش امام(ره) روز به روز در بیانیههای موسوی
کمرنگتر شد، اظهار داشت: در نهایت شاهد بودیم که همجنسگرایان نیز وارد
بیانیههای موسوی شدند.