در سینما نفوذی دشمن داریم

در سینما نفوذی دشمن داریم
روز یکشنبه 11مهر ماه ابوالقاسم طالبی نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون با حضور در همایش "فریم‌های زخمی، فریم‌های مجاهد" که توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه قم برگزار می شد مطالب جالبی را مطرح کرده است که به بیان قسمتی از ناگفته‌های این جلسه می پردازیم.

* در سینما نفوذی دشمن داریم
طالبی در ابتدای این همایش با اشاره به واژه جنگ نرم و چگونگی برپایی این جنگ در جامعه امروز ایران توسط دشمن، اظهار داشت: در جنگ نرم، امروز دشمن طرح، ستاد و برنامه دارد و در بین قشرهای مختلف جامعه ما نفوذ دارد. در حقیقت دشمن در این نبرد مدرن، افراد خود را به‌خوبی شناسایی کرده و اعمال نفوذ می‌کند. در واقع می‌توان به این نتیجه رسید که در سینما نفوذی دشمن داریم یا عده‌ای این نقش را برای دشمن ایفا می‌کنند.
این کارگردان که فیلم «اینجا غبار روشن است» را درباره مسائل پس از انتخابات در حال تحقیق و پیش‌تولید دارد، با بیان این که فیلم و سینما به شدت می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد، اظهار داشت: اگر شما یک فیلم را ببینید و در آن یک اتفاق منفی رخ دهد و یأس و دلمردگی را به جامعه تزریق کند، مطمئن باشید که آن فیلم در زندگی شما تأثیر می‌گذارد و این امر در حالت برعکس آن نیز صحت دارد، پس ما باید جلوی تزریق احساس یأس و سیاهی و تباهی را به جامعه بگیریم.
وی ادامه داد: اگر شما در اوج امیدواری به سر می‌بردید و بعد از دیدن یک فیلم امیدتان نسبت به اطراف‌تان از بین رفته و الان ناامید شده‌اید، بدانید که یکی از سلاح‌های جنگ نرم در شما تأثیر گذاشته است.

* حضور داد در خانه سینما آنجا را تبدیل به یک جناح سیاسی کرد
طالبی در ادامه با اشاره به جایگاه خانه سینما اظهار داشت: خانه سینما در اصل متشکل از صنوف سینمایی و اهالی سینما اعم از بازیگر و کارگردان و فیلمنامه‌نویس و ... است و تشکلی است که در قالب آن باید به مشکلات اهالی سینما رسیدگی کرد.
وی با بیان اینکه خانه سینما از زمان ورود داد به این مجموعه سیاسی شد؛ خاطرنشان کرد: از آن زمان همه سینمایی ها سیاسی شدند و از آن زمان به بعد حزب مشارکت در آنجا نماینده پیدا کرد و خانه سینما به جای حل اختلافات و رسیدگی به مشکلات اهالی سینما تبدیل به یک جناح سیاسی شد.
سازنده «ویرانگر» و «جنگ کودکانه» ادامه داد: از آن زمان به بعد جبهه مشارکت خانه سینما را به دست خود گرفت و سینما را به سمت جناح خود یعنی یعنی جبهه دوم خرداد تبدیل کرد و به جایی رسیدند که این انجمن صنفی متلاشی شد و تا امروز این روند در خانه سینما ادامه دارد و در آنجا به سمت متلاشی شدن می رود.
وی در ادامه با بیان این که امروز افراد مشخصی خانه سینما را به دست گرفته‌اند و از آن به نفع خود استفاده می‌کنند، تأکید کرد: اگر مسئولان خانه سینما بخواهند به این روند خود ادامه بدهند، باید بدانند که اهالی سینما در مقابل آنها ساکت نخواهند نشست و اجازه نمی‌دهند که این افراد هر کاری می‌خواهند انجام بدهند.
نویسنده و کارگردان سریال «به کجا چنین شتابان» تصریح کرد: البته معلوم نیست که با این روندی که امروز این افراد گرفته‌اند، دادستانی چه تصمیمی در مورد آنها خواهد گرفت ولی در حقیقت، بر اساس رفتار و گفتار و بیانیه‌های اخیر هیئت مدیره خانه سینما، این افراد بر این عقیده‌اند که اگر قرار است «خانه سینما» در اختیار جناح‌شان نباشد، باید نابود شود.
مدیرمسئول نشریه قدیمی «سینماویدئو» در ادامه با اظهار تأسف از فضای به‌وجود آمده در سینمای ایران اظهار داشت: امروز فضای غالب بر سینمای ایران متأسفانه طوری است که اگر هر کسی در هر سمتی وارد آن شود، فرزند جشنواره‌ها و کشورهای خارجی می‌شود و این تأسف‌بار است.
طالبی با اشاره به استفاده از کلمه هیستیریک‌بودن درباره نامه اول معاونت سینمایی گفت: اگر عکس‌العمل غیرتمندانه یک بچه مسلمان شیعه نسبت به بی‌حرمتی به انقلاب اسلامی و نظام را هیستیریک بنامیم این خود یک جرم مبین است.

* ماجرای جلسه احمدی نژاد با اهالی سینما قبل و بعد از انتخابات
وی در ادامه با اظهار تأسف از فضای بوجود آمده در سینمای ایران اظهار داشت: امروز فضا طوری است که اگر کسی وارد آن بشود از فرزند ملت پشیمان شده و فرزند جشنواره ها و کشورهای خارجی می شود.
ابوالقاسم طالبی به جلسه ای که احمدی نژاد با اهالی سینما داشت اشاره کرد و اظهار داشت: این جلسه چندین ماه قبل از انتخابات برگزار شد و در آن جلسه فقط عسگرپور و داد آمدند و بدون اینکه انتقاد و یا حرفی را مطرح کنند اذعان داشتند که شما به خاطر تبلیغات این جلسه را گذاشتید و ما حرفی نداریم و صحبت هایمان را به رئیس جمهور خودمان خواهیم گفت.
وی در پایان این بخش از صحبت‌هایش اظهار داشت: احمدی نژاد بعد از ریاست جمهوری هم باز جلسه ای با اهالی سینما گذاشت اما این بار دیگر هیچ کسی از خانه سینما به این جلسه نیامد.
این نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما برنامه ی خاصی برای تحریف و ایجاد انحراف فکری در سینمای دفاع مقدس وجود دارد؛ اظهار داشت: بله به قطع برنامه برای انحراف وجود دارد و کمی هم در آن موفق شده اند.

* چرا برخورد قاطعی با نفوذی های دشمن در خانه سینما نمی شود؟
وی هم‌چنین در پاسخ به این سوال که چرا برخورد قاطعی با نفوذی های دشمن در خانه سینما نمی شود؛ گفت: این سوال را باید از آقای دادستان پرسید و از آقای آملی لاریجانی باید بپرسید و شما که در قم هستید باید این سوال ها را از علما بپرسید که چرا در این مورد برخوردی نمی کنند.
نویسنده و کارگردان سریال «به کجا چنین شتابان» در پاسخ به سوال دانشجویی که گفته بود:«شما برای ساخت فیلمی در خصوص انتخابات با کاندیداهای انتخابات دهم دیداری داشتید، آیا ممکن است کمی در مورد این دیدارها توضیح بدهید» اظهار داشت: خیر، قرار است در این مورد هیچ صحبتی نکنم.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا تا به حال کاری کرده اید که از آن پشیمان شده باشید؟ گفت: چرا سوال هایی که از هاشمی می پرسید از من می پرسید من که قرار نیست رئیس جمهور شوم ولی بدانید که زندگی همه انسان ها پر از ای کاش هایی از گذشته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد