دو احتمال در مورد پشت پرده شورش نافرجام در اکوادور

دو احتمال در مورد پشت پرده شورش نافرجام در اکوادور/ ایران از کوره‌آ حمایت می‌کند

معاون آمریکای وزارت امورخارجه ایران با تشریح دو احتمال موجود در مورد شورش اخیر در اکوادور گفت:برخی سیا و رژیم صهیونیستی را پشت پرده این رویداد می دانند البته بنا بر نظر رییس جمهوری اکوادورعاملین این حادثه مخالفین وی از جمله لوسیو گوتیرز رییس جمهوری اسبق اکوادور بوده است.

در مورد شورش های اخیر روی داده در کشور اکوادور اظهارداشت: این شورش حدود 24 ساعت گذشته بلافاصله پس از رد قانون افزایش حقوق کارمندان پلیس اتفاق افتاد و نیروهای پلیس در اعتراض به این مسئله با تصرف مجلس با برخی نمایندگان برخورد کردند.

وی ادامه داد: پس از این اتفاق، 'رافائل کوره‌آ دلگادوگ رییس جمهوری اکوادور با حضور در جمع شورشیان از آنها خواست که این مسئله را از طریق قانونی پیگیری کنند ولی نیروهای پلیس با حمله به وی، او را زخمی کردند که این رویداد موجب انتقال کوررا به بیمارستان شد و رییس جمهوری اکوادور همان جا اعلام کرد که کودتا صورت گرفته و شورشیان قصد کشتن وی را دارند.

معاون آمریکای وزارت امورخارجه ایران، با بیان اینکه سفیر ایران در اکوادوردرجریان درگیری ها به صورت مستمر با یکی از همراهان رییس جمهوری در تماس بود، خاطرنشان کرد: پس از انتقال کوره‌آ به بیمارستان، وی به مردم دو پیام داد که این مسئله موجب تجمع مردم در کاخ ریاست جمهوری شد ولی پس از قطع این تماس ها فرمانده نیروهای مسلح اکوادور در راستای حمایت از رییس جمهور با نیروهای خود به بیمارستان حمله و گروگان ها را آزاد کرد.

وی ادامه داد: در پی حمله نیروهای نظامی به بیمارستان، پنج نفر نیروی پلیس کشته و 67 نفر زخمی شدند.

کمالوندی تاکید کرد پس از وقوع این کودتای نافرجام، منوچهر متکی وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران از طریق سفیرمان در اکوادور حمایت ایران را از کوره‌آ دلگادو اعلام کرد که اکنون نیز با آرام شدن اوضاع، رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان تصمیم دارند که با رییس جمهوری اکوادور گفت وگویی تلفنی داشته باشند و مجددا حمایت خود را از وی اعلام کنند.

وی با بیان این که پس از ختم غائله کودتا در اکوادور ایران سفیر خود را برای بررسی دلایل این حادثه مامورکرد، گفت: بر اساس تحقیقات، دو احتمال برای این رویداد در نظر گرفته شد اول این که پشت پرده این حوادث عوامل CIA و رژیم صهیونیستی بوده است و دومین احتمال که خود کوررا نیز بر آن صحه گذاشته این است که 'لوسیو گوتیرز' رییس جمهوری سابق اکوادور به عنوان سردسته مخالفین، عامل اصلی این کودتا بوده است.

معاون آمریکای وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: یکی از دلایلی که در مورد دست داشتن گوتیرز در کودتای اکوادور بیان می شود، این است که وی ارتباط نزدیکی با صهیونیست ها داشته و دوره های آموزشی گوناگونی را از جمله ایران هراسی زیر نظر صهیونیست ها به پایان رسانده است.

وی با بیان این که این گونه شورش ها در آمریکا لاتین سابقه دارد، اظهار داشت: در گذشته دولت ها در آمریکای لاتین زیر نظر نیروهای نظامی بودند ولی چند سالی است که با رشد دولت های مردمی مانند دولت های اکوادور، بولیوی و ونزوئلا این نیروها که زیرنظر آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند، قدرت خود را از دست داده اند و احتمال کودتا کم شده است.

کمال وندی احتمال دست داشتن آمریکا و رژیم صهیونیستی را در کودتای اخیر اکوادور بعید ندانست و تصریح کرد: کودتای اخیر در هندوراس نیز از نظر عملیات بسیار شبیه این کودتا بود که بعد ها مشخص شد زیرنظر آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل گرفته و در مجموع، آمریکا و اسراییل با دولت های مردمی در امریکای لاتین مشکل دارند.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد